www.manorstyle.se
Produkter från Manorstyle

Manorstyle,

det är på ren svenska "herrgårdsstil" och det är något jag alltid velat uppnå när jag inreder, vare sig det är ett slott eller en koja, för få av oss har väl en helherrgård att inreda. Det har aldrig hindrat mig, för stilen går att applicera överallt!

Vem är jag då? Jo jag heter Martin Adner och är en tvåbarnspappa med ett förflutet bland jagande engelska springer spaniels och nu mer med stående fågelhundar dessutom. Vill du läsa om mitt hundliv kikar du in på Kennel Goldflames här eller här  Som anglofil har man ju hjärtat i Storbritannien och älskar det klassiskt brittiska, men som infödd svensk har man fått ljusa sommarnätter med blodet. Min vision är att sammanföra dessa stilar och känslor och att få mitt hem att kännas klassiskt, genuint, vackert men ytterst välkomnande och användbart. För mig är det slitna skinnfåtöljer,mjuka mattor, afternoon tea och ny vaxad oljerock, lika mycket som pub, skotska hedar, midnattssol och ett dopp i en liten sjö.

Jag hoppas kunna förmedla den känslan, att kunna erbjuda dig produkter som är allt det här och som kan hjälpa dig att skapa den stilen runt dig.

Varmt välkommen!

Vill du följa oss så kika gärna in på Bloggen!

Mina tankar:

Vad är det som kännetecknar den anglofila stilen? Anglofilerna ja det är vi som älskar England, Storbritannien och allt som dessa länder stått för historiskt i stil, både klädmässigt och inredningsmässigt. Anglofilerna finns överallt där människor finns och till skillnad från många andra stilar är den gjord för att levas i oavsett väder och vind vilket troligen är anledningen till att den är så älskad.

Varför är den anglofila stilen så populär och rätt?

När vi svenskar blir mer medvetna om mode, inredning och sakers kvalitet snarare än vad som är trendigt, ökar det engelska modet i popularitet. En del säger att England lärde oss vad stil är och hur vi ska klä oss och USA bekräftar vad som är coolt! Och mer brittisk stil än hos Ralph Lauren, Gant eller Lexington kan du knappast hitta och alla tre är företag med mycket amerikansk stil enligt deras marknadsföring. Till och med det amerikanska språket är som gammal brittisk engelska, ord som försvunnit ur den brittiska engelskan lever kvar i USA, vilket gör att anglofilerna har lättast att hitta sin stil i USA även om man egentligen vill ha originalen från The UK.

Den brittiska stilen har långa rötter, många märken har funnits i över 150 år och det brittiska kungahuset är de egna märken trogna i generation över generation. Hemligheten bakom den anglofila stilens odödlighet är naturligtvis den omsorgsfulla kvalitet och propra elegans, för det brittiska modet karaktäriseras av tidlösa klassiker som överlevt både världskrig och ungdomsrevolter. Det traditionella lantlivet ligger dessutom till grunden för stilen som skapat trender i århundraden.

Fritidsaktiviteter som jakt och ridning påverkade det brittiska modet redan på 1700-talet och var betydligt mer tilltalande för resten av Europa än broderad silke som syntes i Frankrike på den tiden, för den enorma skillnaden är att tweed och manchester är användbar även ruggiga dagar och till vardags inte bara i eleganta slott vid speciella tillfällen. Det härligaste med den brittiska stilen tycker jag är dess användarvänlighet, för vem törs kliva in med skor på vitmålade golv, eller låta hunden slinka upp i den vita soffan, än mindre krypa upp med en kopp choklad med vispgrädde i den vita brokad fåtöljen...

Skillnaden är för mig trivsel, iden Anglofila världen är du varmt välkommen, även efter en dag i regn och lera där dina stövlar gör spår över golvet när du grävt i rabatterna!

Välkommen till min stil

Manorstyle